Cenné kovy na 33. MČR dorostu v halové lukostřelbě

33. ročníku Mistrovství České republiky dorostu v halové lukostřelbě, který se konal v Nymburku 10.-11. 2. 2024 se účastnila výprava šesti sportovců našeho klubu – Ivona Altmanová, Alice Altmanová, Kristýna Drapáková, Kateřina Dvořáková, Denisa Knopfová a Jakub Hubálek.

Kvalifikační souboje se vydařili všem sportovcům a všichni postoupili do eliminačních soubojů. V kadetkách si nejlépe vedla Denisa, která postoupila z první příčky, následována Kateřinou na příčce čtvrté a Kristýnou na páté. V kadetech jediný zástupce mužů našeho teamu postoupil ze sedmé pozice. Mezi juniorkami Ivona ze druhé a Alice ze čtvrté příčky.

Eliminační souboje se však kadetům mnoho nevydařili. Denisa postoupila jako nasazená systémem BYE do čtvrtfinále, kde byla následně z dalších bojů vyřazena. Stejný osud potkal i ostatní kadety, kteří byli vyřazeni v prvním eliminačním kole. V juniorské kategorii se však děvčatům zadařilo a v eliminačních bojích se nejdále probojovala Ivona, která domů dovezla stříbro a Alice, která zakončila boje na čtvrtém místě.

Co se však nepovedlo v jednotlivcích, bylo vynahrazeno v soubojích družstev. Družstvo kadetek ve složení Denisa Knopfová, Kateřina Dvořáková a Krystýna Drapáková vybojovala nádherné první místo. Také družstvo juniorek ve složení Ivona Altmanová, Alice Altmanová a hostující Markéta Andrlová (LK Druztová, z.s.) podalo krásný výkon a domů vezou bronz. Jakub Hubálek byl zapůjčen k hostování družstvu Lukostřelby Olomouc, kde pomohl družstvu k zisku stříbra v kategorii juniorů.

Fotografie ze závodu naleznete v naší galerii.