Výprava našich sportovců přivezla z MČR holých luků zlato a stříbro

5. ročníku Mistrovství České republiky v terčové střelbě holých luků se účastnila výprava čtyř sportovců našeho klubu – Kateřina Dvořáková, Kamila Krynická, Denisa Knopfová a Michal Krynický.

Velice povedená kvalifikace našich kadetek nejen že zlepšila postavení děvčat v republikovém žebříčku, ale také umožnila pěkné výchozí postavení v kvalifikačních soubojích. Kamila neprošla prvním eliminačním soubojem a byla ze závodu vyřazena. Denisa byla nasazena z první pozice kvalifikace a systémem BYE postoupila do druhého kola, kde překonala Anežku Šimkovou (Lukostřelci Českého lesa), čímž si vybojovala post ve finálovém souboji. Kateřina si výborným výkonem v eliminačních soubojích zasloužila finálový souboj, když překonala Anežku Hniličkovou (Lukostřelci Českého lesa) a Nicol Landyšovou (SK Lukostřelba-Libichov). Ve finálovém souboji nastoupila proti sobě Denisa s Kateřinou. Lepší výkon v souboji podala Kateřina Dvořáková a ziskem zlata se stává mistryní ČR v kategorii kadetek pro rok 2023. Druhé místo a zisk stříbra patří Denise Knopfové.

Jediný dospělý závodník LK Tachov Michal Krynický v kvalifikačních bojích pohořel a v následné eliminaci prohrál s mistrem ČR z roku 2019 v poměru 2:6.

Pár fotografií ze závodu naleznete v naší galerii.